HAYVANSAL YAĞ
Hayvansal yağlar, et kemik unu üretim sürecinde ortaya çıkan ekonomik değeri yüksek bir üründür. Rendering prosesinde hammaddenin preslenmesiyle ortaya çıkar.
Üretim süreci, katı kuralları olan standartlarla yapılır ve sürekli denetlenir. İçeriğinde yağın bozulmasını önlemek için antioksidan kullanılabilir.
Trigliserit (triasilgliserol veya triasilgliserit olarak da bilinir) gliserol (gliserin) ve üç yağ asidinden oluşan bir esterdir. Hayvansal yağların ana bileşenidir.
Oldukça lezzetli ve besleyici bir ürün olup geviş getiren hayvan yemleri haricinde diğer hayvan yemlerinde kullanılabilmektedir. Yem hammaddesi olarak kullanıldığında maliyetleri azaltır, yemin enerji değerini ve lezzetini arttırır, hayvanın yemi sindirmesini kolaylaştırır, hayvanın iştahını açar, yumurta verimini arttırır ve yemde tozlanmaya engel olur.
Hayvan yemlerine katkısı harcinde, kimya, kozmetik, temizlik ve ilaç endüstrisinde vernik, yağlayıcı (stearin) ve gliserin olarak kullanılır.
Ayrıca biyodizel üretiminde de bitkisel yağlara göre daha ekonomik bir ürün olarak kullanılır.